Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

25 Aralık 2014 Perşembe

Elin İngilizinden öğrenirsin Türkçeyi gari

Sabitfikir'in Kasım 2014 sayısından bir haber:

British Counsil bir rapor hazırlamış, adı da "Languages for the Future" imiş. Önümüzdeki 20 yılda İngiltere açısından önem kazanacak diller arasında bilin bakalım hangi dil de varmış? Yok yavrum arapça marapça diil, ülkenin yöneticileri tarafından unutturulmaya çalışılan öz be öz dilin Türkçe! 

Bu raporda, Türkçe öğrenmenin insana sağlayacağı yararlar sıralanıyor imiş. Sabahattin Ali, Oğuz Atay, Yusuf Atılgan, Cemal Süreyya gibi ciddiyetle okunması gereken pek çok yazar adı verilmiş. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" ve Hasan Ali Toptaş'ın "Gölgesizler" ve "Heba" gibi İngilizceye yeni aktarılan kitaplar okunması 'olmazsa olmaz'lar arasında imiş. (Sahi bizim 'yöneticilerin' kaçı bunların adını duymuştur deyü sormayacağım, ayıp ederim yani zira bunları da en iyi onlar bilir onlaaar.)

Eh, bizim yöneticiler için arapça marapça 'olmazsa olmaz' iken, elin İngilizi için Türkçe 'olmazsa olmaz' imiş. Bugün İngilizce öğrensin diye İngiltere'ye gönderilen çocuklar, yakın gelecekte bi gün unutturulan Türkçeyi öğrensin deyü gönderilsinmiş İngiltere'ye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder