Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

8 Eylül 2014 Pazartesi

İktidarın üç yıl yedi ay önceki büyük operasyonu

Bildiğiniz gibi evde gazetelerden keserek topladığım bir arşiv var.  Bu kadar pisliği tertemiz evimde barındırmamalıyım, diyerek operasyon başlattım dün. Emeğime (gazeteyi, haberi okumuşum, kesmişim, üzerine tarihi ve notlarımı yazmışım, ilgili dosyaya yerleştirmişim...) saygısızlık etmemek adına hemen hepsini birden sıfırlayamadım tabii; bu süre alan bir iş biliyorsunuz. Ayıklıyorum, çoğu çöpe. Ayırdıklarımın da yazıldıktan sonra gidecekleri yer belli. 

Mesela bu, aradan 3 yıl 7 ay geçmesine rağmen ülke ve tabii iktidarının,
kendisini müslüman topraklarda benzer durumlarda bulduğunu anlatan bir örnek. Bu durum, "kimsenin büyüklüğümüzü / sabrımızı test etmemesi" naralarımızdan, "Osmanlı bakiyemiz" olmalarından, "sıfır sorun" ya da 'müslümanların en bi harbi abisi biziz' politikalarımızdan kaynaklanıyor olabilir; hükümetten / fuat avniden teyid almam gerekiyor ;-))

"Biz büyük bir operasyon yapıyoruz, gerekirse ordumuz da hazırdı. Bunu yapacak güce sahip."

Veysel Eroğlu, İngiltere'nin Libya'dan vatandaşlarını alamadığını belirtirken söylemiş bunları; tarih 1 Mart 2011. Hani bizim büyükelçiliğin Libya'da ne olup bittiğinden bihaber, sıkıntı yok be birader, dediği yer; diğer detayları yazmıyorum bak :))

Şimdi, 3yıl 7 ay önceki Libya'yı, İngiltere'yi, vatandaşlarını boş ver de günümüze gel.

Bir yerlerde, 80 küsur gündür rehin olarak tutulan Türk vatandaşları var mı, VAR.

O gün ülkeyi yöneten akepe halen iktidarda mı, İKTİDARDA (haşhaşili veya haşhaşisiz, bize aynı gözüküyor.)

O gün bakan olan Veysel Eroğlu halen bakan mı, BAKAN.

O günkü ordumuz, bugünkü ordumuz mu, EVET (bize aynı gözüküyor.)

Peki, Veysel Eroğlu (ya da çiçeği burnunda başbakan, çiçeği burnunda cumhurReis de kabulüm bak) neden rehin Türkler için "büyük bir operasyon" yap(a)mıyor ve bunu halkla paylaş(a)mıyor; anlamakta zorlanıyor yani insan :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder