Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

31 Aralık 2015 Perşembe

Yeni yıl kutlamaya yasak derken...

Yılın son ayına giriş itibarıyla, gün geçmiyor ki müslümanın biri yeni yılı hıristiyan adeti olduğu için kutlamaya yasak getiriveriyor.

Bana fena halde uyar.

Çünkü müslümanların kutlayacağı-kutsadığı şeyler arasında...

el-Kaide: Pek çok kanlı ynı gün uçakla New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine ve ABD Savunma B. karargahına çarparak 2996 kişiyi öldürdü.

IŞİD - Türiye'de nam-ı diğer DAİŞ nam-ı diğer 'birkaç öfkeli çocuk': Reyhanlı, Ankara ve Paris saldırılarında yüzlerce kişi öldü, bir o kadarı da yaralandı.

Hizbullah: Akepenin kim bilir kaçıncı yargı paketiydi, tutuklu kalan son Hizbullah'çıların da günlük imza karşılığı serbest bırakılmalarının saniyesinde yurt dışına kaçtıkları anlaşıldı. Türkiye'de, aralarında islamcı yazar Konca Kuriş'in de bulunduğu, çoğu domuz bağıyla öldürülen 188 cinayet işlediler.

Taliban: Şeriat kurallarını uygulaması, kız çocuklarının eğitim görmesini yasaklamaları, okulları kapatması, TV-sinema-müzik yasakları, erkeklere sakal ve kadınlara peçe zorunluluğu getirdi, din polisi uygulamasıyla bu yasakları ve zorunlulukların denetlemesini sağlamlaştırdı. Binlerce sivil, binlerce polis, binlerce asker öldürdü. 

Aaa, bunların çoğuna 'üye' olanların medreselerde eğitim gören sünnilerden oluştuğunu söylemiş miydim?

Diyeceğim o ki, yeni yıl sen kutlasan da gelecek kutlamasan da, sana gönül koyup gelmemez yapmaz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder