Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

13 Haziran 2012 Çarşamba

İtalyanlardan Ömer Çelik'e teşekkür plaketi :))

Akepe Genel Başkan Yardımcısı, Siyaset Bilimci,  Stratejist ve Dış Politika Uzmanı Ömer Çelik'e İtalyan halkı ve siyasileri adına teşekkür savcı Felice Casson'dan geldi.


İtalya'da Gladio'yu bitiren savcı olarak ünlenen savcı Felice Casson, teşekkür plaketini neden Ömer Çelik'e vermek istediklerini İtalya'nın başkentinde düzenlediği bir basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamayarak açıkladı.


"Ulus olarak böylesine mutlu olduğumuz bir gün tarihimizde yok." diyerek sözlerine başlayan savcı şöyle devam etti:


"Ve biz bu mutluluğumuzu Signor Ömer Çelik'e borçluyuz. Aslına bakarsanız, ben şahsen kendimde de biraz tuhaflık olduğunu hissetmiştim. Ne zaman bir soruşturma kapsamında
cumhurbaşkanından Türkiye'deki MİT'in karşılığı olan gizli servisin başkanına, parlamenterlere kadar aklıma kim geldiyse soruşturmaya çağırsam, itiraf etmeliyim ki, içimden bir sesin 'Oğlum Felice sen naaptığını sanıyosun, sen kimsin ki bu yüce kişilikleri rahatsız ediyosun laan!' demesini çok beklemiştim! Ama o ses hiç gelmeyince, vardır bir hikmeti demiştim. Gerçekten de bir hikmeti varmış."


Konuşması dinleyenler tarafından sık sık "Salute Ömer!" nidalarıyla bölünen savcı, muhteşem kalabalığa 'sakin olun' anlamına gelen el-kol işaretleri yaparak herkesi sakinleştirdikten sonra şöyle devam etti:


"İtalyan halkından kiminle konuşsam, onlar da bir gariplik hissettiklerini samimiyetle açıklıyorlardı. Signor Ömer Çelik'in Habertürk kanalındaki 'Enine Boyuna' programında yaptığı ve bizi halk olarak çok rahatlatan açıklaması şuydu: Aynen okuyorum: "Dünya'nın hiçbir yerinde bir savcı doğrudan o ülkenin istihbarat şefini soruşturmaya çağıramaz." Bizim istihbaratın bu konuşmayı deşifresinden hemen sonra, akil adamlar olarak toplandık. Çıkardığımız sonucu üm dünyaya buradan ilan ediyorum: İtalyan bir savcı olarak, az önce de belirttiğim gibi, bırakın sade vatandaşları, cumhurbaşkanından başbakanına, gizli servis başkanından parlamenterlere kadar önüme geleni soruşturmaya çağırdığıma göre, Signor Çelik'in açıkça ifade ettiği gibi, İtalya dünyada değil uzayda bir yerlerdedir. Keşke Signor Ömer Çelik nerede olduğumuzla ilgili bir ipucu da verseydi. Ama neyse bu bilgi için bile kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Kendisine bize yaptığı bu büyük hizmet dolayısıyla bir plaket vermeyi çok arzu ediyoruz. Ama öncelikle yapmamız gereken koskoca uzayda nerede yaşadığımızı keşfetmek, halkımıza yeni bir ad, yeni bir bayrak, yeni bir dil, yeni bir din yaratmak. Önümüzde uzun ama çok keyifli olacağını tahmin ettiğim bir süreç var. Bütün bunlar hallolduktan ve Türkler de bizim gibi uzaya çıktıktan sonra Signor Çelik'e teşekkür plaketini vermek bizim için bir onur olacaktır. Salute Ömer!"


Sevinçleri her hallerinden belli olan eski adıyla İtalyan halkı, bir yandan savcıyı çılgınca alkışlarken bir yandan da "Salute Ömer!" diye tempo tuttu.


Basın toplantısı, yoğun katılım nedeniyle tarihi arenada düzenlendi. Uzay ortamında yaşanan oksijensizlik, bayılma ve ölümlere karşı prefabrik hastaneler kurularak oksijen tüplerinin, uzay kaskının ve uzay giysilerinin bulundurulması eski İtalyan halkı tarafından takdirle karşılansa da, uzay botlarının unutulmuş olması gözlerden kaçmadı. Eski İtalyan halkının da dediği gibi 'Bu kadar kusur, uzayda da olur.'


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder