Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

13 Ekim 2010 Çarşamba

TOP 10 %42'si de bize oy versin

Evvettt, sevgili izleyenler yine bir Top 10 listesiyle karşınızdayız. Bu seferki listemiz referandumda HAYIR diyen %42'yi kazanmak için söylenenlerden oluşuyor. Kimine göre 'TOP 10 Yarım Elma Gönül Alma', kimine göre 'TOP 10 Nuri Alço Gazozu' listemize başlayalım.

Listemize 10 numaradan giren Abdullah Gül'ün sözleri, 
civanım delikanlının padişahlığından korkanlanları ferahlatmayı amaçlıyor:  ''(Başkanlık sistemi için) Buradan hakanlık, sultanlık anlayışı çıkmamalı.''

''Bize düşen, yüzde 42'nin neden hayır dediğini anlamaktır.'' Sekiz yıllık iktidarlığı boyunca hala anlamamış olması civanım delikanlının bu sözlerini listemizde 9 numaraya taşıyor.

Listemizde 8 numaradaki ''Bize oy verenleri anladığımız kadar, oy vermeyenleri de anlamanın mücadelesini veriyor, empati kurmaya çalışıyoruz.'' cümlesi, bilin bakalım kime ait? İpucu veriyorum, baş harfi civanım delikanlı.

Yoğun çekişmelere sahne olan listemizde Bülent Arınç da yerini aldı. ''Gazeteciler cezaevlerine girmemeli.'' diyerek 7 numaraya yerleşti. Bu arada, 'acaba yandaş gazetecilere açılan davalar yüzünden söylemiş olabilir mi?' diye bir fikir aklımızdan geçmedi değil...

''Kaygıları gidermek boynumun borcu.'' sözleri için, 'hukuk devleti başbakanı' olması nedeniyle zaten 'kaygı yaratmamak' gibi sorumluluğu bulunan civanım delikanlı listemizde 6 numarayı hakkıyla doldurdu.

Abdullah Gül'ü, %42'yi endişelendirdiği açık olan Ergenekon Davası ile ilgili ''Yargılanma sürecindeki gecikmelerin, sebebi ne olursa olsun, tutukluluğu fiili bir mahkumiyet durumuna dönüştürmemesi gerekir.'' şeklindeki sözleri listemizde 5'inciliğe taşıdı.

Listemizin 4 numarasında, 'yaşam tarzı endişesi' dendiğinde akıllarına sadece mini etek ve içki gelen %58'likler adına, ''Bundan sonra da 73 milyon vatandaşımızın her birinin yaşam tarzının teminatı bizatihi benim.'' diyerek yüreklere su serpmek isterken(!) endişeleri kat be kat artıran civanım delikanlı var. Bu, 21. yüz yılda bölgesinde lider olan bir hukuk devleti için hiç de akıl karı bir açıklama değil... Tabi hangi hukuk (mecelle) ve hangi bölge (Müslüman Orta Doğu) diye sormazsanız!

Ve sevgili izleyenler, geldik listemizin ilk üç sırasını paylaşan sözlere... 

''Ülkenin tüm önde gelen siyasi akımlarının temsil edilmediği bir Meclis eksik olacaktır.'' sözleriyle 'demokratik açılım' dedikleri ve kapsamında olmadığını-olmayacağını bildiğimiz, ama olmazsa olmaz olan seçim barajına işaret eden, ve ''...kurumlara yönelik bilinçli ve bilinçsiz yıpratıcı tavırlar büyük yanlıştır ve ülkemize büyük zarar verir. Söz konusu olan güvenlik güçleri ise onların yıpratılmasının sonuçları daha da vahim olur.'' sözleriyle Cumhuriyet'imizin kurucusu TSK'yı hedef alanlara 'hıı sizi gidi sizi gidiii' diye parmak sallama efekti yaratan Abdullah Gül, listemizde 3.üncü sırada yer alıyor.

Listemizde 2'inci sırada ''Yüzde 42 de Türkiye sevdasıyla hayır demiştir. Evet diyenler bu ülkenin birliği bütünlüğünü bağımsızlığını ne kadar önemsiyorsa, hayır diyenler de o kadar önemsiyor demektir.'' sözleriyle vatandaşı 'Hayırcılar cephesi dün kimdi, bugün kim?' manyağı yapmayı başaran civanım delikanlıyı görüyoruz.

Sıra listemizde 1 numaraya oturan şanslı sözlerde. 

Düne kadar mahalle baskısına Tazmanya'ya has, yüzgeçsiz solungaçsız bir su canlısı muamelesi yaparken, ''Mahalle baskısı adını verdikleri şeyleri ortadan kaldıralım.'' sözleri civanım delikanlının %42'nin gözünde 'samimiyyet' sınavından bir kez daha çakmasına ve de listemizde 1 numaraya yerleşmesine yardımcı oluyor. 


2 yorum:

  1. Kendi kendime kizdim..ya nasil olurda ben bu TOP 10'i görmemisim ! Cok zevk alarak okuyorum. TOP 10 kolik olduk sayende :-))

    Yurt disinda yasayan bir kisi olarak Tûrkiye' de ki olaylari takip etmek istesekde yinede cok seyi pas geciyoruz ya da takip edemiyoruz.
    Ama bu yazi ile kacirdiklarimizi topluyoruz. Emegine, calismana, arastirmana tesekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Elimden ne gelirse onu yapmaya gayret ediyorum, Yavuz abi :))

    YanıtlaSil