Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

30 Ağustos 2015 Pazar

Burhan Kuzu, aydınlanmamı sağladı :)

Zaten aklıma takılmıştı şu 'istikrar' meselesi, hani 400'ü verin olsun bitsin üzmeyin bu din kardeşinizi filan.

Her insan evladının bir işe yaradığı doğruymuş meğer, şu twit de 'istikrar' konusunda aklıma nelerin takıldığı konusuna 'aydınlanma'ma sebep oldu :)) 



Diyelim ki bu doğrudur - ay ne kadar fesatsın, 1 yıldır 'grev'de olan cumhurbaşkanı konusu diil yaaa :)) 'başkanlık modeline geçilmedikçe istikrar olmaz' kısmını diyorum yaaa :))) - o zaman birileri çıkıp da şunları bana izah etsin Allah rızası için:

1- İstikrar diye bahsettiğimiz şey, TDK'ya göre 'aynı kararda, biçimde
sürme, kararlılık, stabilizasyon, denge, (ekonomide) ödemeler dengesinde, istihdamda düzen, stabilizasyon' değil mi? Başka bir anlamı yok değil mi, hani 'ulan'ın aslında 'civanım delikanlı tarafından söyleniyorsa sahip çıkılacak bir kelime' ya da TİKA başkanı Serdar Çam'a göre 'delikanlı demek' değil, değil mi? Hayır, eğer öyleyse ben niye 'civanım delikanlı' yerine 'civanım ulan' yazmıyorum yaw diye düşüneceğim bak...

2- Bu ve buna benzer söylemlere göre, ülkenin ekonomisinde, sanayisinde, tarımında, madenciliğinde ve diğer tüm sektörlerinde de istikrar yok.

3- Bu ve buna benzer söylemlere göre ülkenin insanlarında da istikrar yok: Mesela, dün seviyorum seni dediğini bugün öldürebiliyor. 

4- Bu ve buna benzer tüm söylemlere göre, ülkeyi yönetmek için halk tarafından görevlendirilenlerde de istikrar yok: Mesela dün zırhlı Mercedes verdiği savcıyı bugün kırmızı bültenle arayan, dün 'Kardeşim Esat' dediğine bugün 'Düşmanım Esed!', dün 'Muhterem büyüğümüz hocaefendi' dediğine bugün 'Fethullah terör örgütü', 'devlet içindeki paralel yapılanma', dün 'askeri vesayet' ve 'Terör örgütü' deyip başındaki generali 'terör örgütü lideri' ilan ederken bugün 'şanlı ordumuz', dün 'darbe eylem planı' dediğine bugün 'kumpas', dün yargı vesayeti' dediğine bugün 'yargıya güvenimiz tam', dün 'amaç değil araçtır' dediğine bugün 'ileri demokrasi', dün 'dünyanın en iyi 10 ekonomisi' deyip zam isteyen memurlara 'Yunanistana mı benzeyelim?', dün yeni anayasa için ortaklık yaptığına bugün 'terörist', dün 'amacımız AB'ye tam üyelik' dediğine bugün 'Bizi Şanghay 5lisine alsanıza be' diyen... Sayacaklar bitmedi de ben yoruldum yahu!

5- Haaa, istikrarı sağlamakla görevlendirilen 'seçilmişler' bu işi de taşerona yani "gerektiğinde asker, alperen, gerektiğinde cephede vatanı savunan şehit, gazi, kahraman, gerektiğinde asayişi tesis eden polis, gerektiğinde adaleti sağlayan hakim' diye anılan esnafa havale edildi ise, ki bu halk arasında 'it ite it kuyruğuna' denilen durumdur ve anayasaya da aykırıdır, pek istikrar sağlamayacağı Arap asıllı İrlandalı boksörle karşılaşmalarından görülmektedir.

6- Bu durumda, 'ülkede istikrar filan yok' dediğimiz için bizleri yabancıların kötü emellerine alet olmuş birer maşa, ulusalcı, ergenkoncu, şerefsiz, askeri vesayetçi, o günlerin moda örgütlerinden birinin üyesi terörist, faiz lobisi, Alevi, vatan haini, affedersin Ermeni, artık Allah ne verdiyse, ilan ederken, 'istikrar sürsün, Türkiye büyüsün' vb. sloganları eşliğinde aslında pek sevdikleri o milli iradeye yalan söylemiş ve kandırmış olmuyorlar mıydı?

6 - Bugün 'istikrar sağlanamaz' demekle aslında Kasım 2002'den Haziran 2015 seçimlerine kadar tek başlarına iktidarda kaldıkları süreyi de 'istikrarsız' ilan etmiş olmuyorlar mı? Çünkü o günlerde de civanım delikanlı başkan değildi... Başbakandı. Cumhurbaşkanı da akepe kurucularından olan A. Gül idi.

7- Tabi bir de 'milli iradeye saygı' konusu var. Milli irade 2015 seçimlerinde, sizin belirttiğiniz gibi "güven ve istikrar" yerine "kriz ve kaos"u seçtiyse, saygı göstersenize be birader :))) 

Sonuçta bu twit'i atan adam, E. Aysever'in "Neden solcular siyasi suçlardan içeri giriyor da sağcılar hırsızlıktan?" sorusuna "Sol iktidara az geldiği için." yanıtını vermiş bir kişilik ve anayasa profesörü. Benim sorularıma yanıtının şöyle olacağından kıllanıyorum:

"E, 'tam istikrar olmaz' dedim, o günlerde istikrar vardı ama yarımdı, cumhurbaşkanımız başkan olduğunda istikrarımız tamamlanacak."









  
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder