Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

22 Nisan 2013 Pazartesi

'Tam bir basiretsizlik örneği'

Ne zaman 'tamam artık, politika yazmayacağım' diye düşünsem, mutlaka bir şeyler beni yeniden yazmaya itiveriyor.

Yaklaşık 1 aydan beridir -bugün de dahil- artık politika yazmamayı düşünüyordum. Ta ki arşiv temizliği yaparken aşağıda okuyacağınız satırları görüp, gülmekten patlayıncaya kadar :)) Ha, okuduktan sonra 'nesi komik bunların?' diye düşünebilirsiniz, ama ben komik bulduğum için güldüğümü söylemiyorum ki.
"Terörün, Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde, hem de

12 Nisan 2013 Cuma

Kişisel farkındalığın gelişmesi

'Farkındalığın 7 Seviyesi' modeli, ömür boyu deneyimlediğimiz gelişim kalıplarımıza uygunluk gösterir. Her seviye, varoluşmuzun (doğumdan ölüme dek) devamlı karşı karşıya geldiği farklı bir dereceyi ve çerçeveyi temsil eder. Yüksek seviye farkındalık yolculuğunu herkes tamamlayacak diye bir kural yok tabii.

Hayatta Kalma farkındalığı

Fiziksel hayatlarımıza bebek olarak, farkındalığın hayatta kalma seviyesinde başlarız. Bu seviyede kararlarımız içgüdüsel seviyededir. Fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılamak için yapmamız gerekenler

10 Nisan 2013 Çarşamba

Farkındalığın 7 Seviyesi


5 Nisan 2013 Cuma

Kişisel farkındalık ve farkındalık seviyeleri

Değerler, kültür, farkındalık konularında dünyanın önde gelen isimlerinden, yazar, düşünür ve konuşmacı olan Richard Barrett'ın makalelerinden derlediklerimi paylaşıyorum. Kendinizi ve çevrenizdeki insanları da düşünerek okursanız, daha ilginç bulabilirsiniz. Keyifli okumalar :)

* * *

İnsanların belirli ihtiyaçlarını karşılamada hiyerarşik bir düzen takip ettiğinden ilk bahseden psikologlardan biri Abraham Maslow'dur.

Buna gerçek hayattan bir örnek vereceğim. 1 Nisan tarihli Cumhuriyet'te Meltem Yılmaz'ın işsizlerle yaptığı röportajlardan biri Hanım Erzek'e ait. Hanım Erzek diyor ki: "Artık kendimi güvende hissedeceğim, başıma kötü bir şey gelmeyecek sürekli bir işte çalışmak istiyorum.(..)"  Hanım Erzek gibi günlük olarak bile hem kendi hem de 2 çocuğunun karnını doyurmakta zorlanan bir insanın, dünya görüşünü geliştirmek için kitap okumasını beklemek ne derece gerçekçi olabilir ki?

İnsanın en temel ihtiyacı hayatta kalmadır. Bir gün daha yaşayabilmek için gerekli olan