Yarattığın dünyadan ibaretsin, ne bir eksik ne bir fazla.

31 Ocak 2012 Salı

Haydi PKK okula!!!

Yıl 2004. İrlanda ayrılıkçısı IRA teröristleri İngiltere'de hala kan dökmeğe, devlet görevlilerini ve sivilleri kaçırmağa devam ediyor. İngiliz halkında IRA'ya karşı nefret gittikçe büyüyor. Böyle bir ortamda zamanın Eğitim Bakanı Ruth Kelly şu açıklamayı yapıyor: 
''Kuzey illerine gönderdiğimiz öğretmenler görev yerlerine gitmediği zaman ya da ayrıldıkları zaman ücretli öğretmen almak durumunda

26 Ocak 2012 Perşembe

Melancholia gerçek olsaydı...

"Melancholia" filmini yazdığımdan beri aklımda olan bir şey var: Ya film gerçek olsaydı, Türkiye'de neler söylenirdi, neler yapılırdı? 


Tabii ki dünyalılar gibi Türkler de iki ayrılırdı. Diğer dünyalılar gibi 'Çarpacak' ya da 'Çarpmayacak' şeklinde düşünmek yerine 'Teğet geçecek' ya da 'Teğet bile geçmeyecek'  diye ikiye ayrılırdık. 


Melancholia'ya halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, suç işlemek amacıyla çete kurma ve yönetme, iktidarı eleştirme ve devlet büyüklerine hakaretten 500 yıldan az olmamak şartıyla dava açılmasını isteyenler olurdu.


Melancholia'yı

22 Ocak 2012 Pazar

Ezio Bosso'dan...

İki yıl önce Avustralya So You Think You Can Dance izliyoruz aşkımla. Sydney Dance Company dançıları geldi ekrana misafir sanatçı olarak. Koreografisini Rafael Bonachela'nın yaptığı "we unfold" isimli gösteriden bir bölüm sundular ve biz hem dansçılara, hem koreografiye, hem de müziğe aşık olduk.


Klasik müzik sevmeyen eşimin bile her fırsatta dinlediği Ezio Bosso'dan Symphony No.1 Oceans Finale "landfall We Unfold" part 2 karşınızda.

20 Ocak 2012 Cuma

Cem Yılmaz'dan..

Elektronik postama gelen, Cem Yılmaz'ın yazdığı söylenen İstikbal Marşı karşınızda:


İstikbal Marşı


Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak!
Dönmeyip Amerika'da arlanmaksızın yaşayacak!
O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak,

17 Ocak 2012 Salı

19 Mayıs kutlamalarına genelge

Ertuğrul Günay'dan 19 Mayıs incisi:

"19 Mayıs, 23 Nisan ve 30 Ağustos gibi bayramların kutlanması hiçbir zaman Türk milleti durdukça, Türkiye Cumhuriyeti durdukça engellenemez."

Herhalde doğrudur, engellenemez; her ne kadar gidişat pek öyle göstermese de. Hatırlayalım, E. Günay'ın bahsettiği iki şarttan biri

12 Ocak 2012 Perşembe

Savaşırız anketinin sonuçları

Şimdi ben bir anket düzenledim ya 'Kentsel Dönüşüm' diye, okurlardan itiraz geldi. Neymiş efendim, bi önceki anketin sonuçlarının analizini daha alamamışlar, böyle haksızlık, hukuksuzluk olur muymuş falan filan. Bi düşününce insanlara hak verdim valla. Böyle bi şey insan haklarına aykırı...


Sonuçları açıklamadan önce, civanım delikanlının Eylül 2011'de 'Gerekirse İsrail'le savaşırız.' söyleminden hareket alan anketin katılımcılarına teşekkür ederek başlayayım.


Ankette 'Savaşırız'ın karşısına başka bir seçenek de sunmak lazım geldiğinden,

10 Ocak 2012 Salı

Kentsel dönüşüm anketi

Evvett baylar bayanlar, merdivenden kayanlar, ayılıp da bayılanlar, bayılıp da ayılmayanlar! Yeni bir anket ile karşınızdayız!


Günümüzün sihirli sözcükleridir 'kentsel dönüşüm'. Hani öyle bir haldeyiz ki neredeyse Etiler, Bağdat Caddesi gibi yerler bile kentsel dönüşüme tabi tutulacak. Ha, diyeceksiniz ki vatan dönüşüme tabi tutulmuş, sen diyorsun Etiler, Bağdat Caddesi... 


Efendim, anketimizin sorusu 'Yanda ve aşağıda fotosunu gördüğünüz kentsel dönüşüm hangi ilimizde gerçekleşmiştir?'


17 Ocak saat 23'e kadar tahminlerinizi bekliyorum. 


9 Ocak 2012 Pazartesi

2011'de neler oldu?

Yılın 'Vur Ensesine Al Lokmasını' İşvereni:


Milli irade.
"Yağmacı Hasan'ın böreği nerde böyle yav?" diye sorsan mı sayın milli irade?


Yılın İyiliksever İşvereni:


Recep Akdağ "Kör halinle seni işe almışız daha ne istiyorsun?"


Yılın Halüsinasyonu:

7 Ocak 2012 Cumartesi

Hakan Şükür'ü dinliyorum gözlerim kapalı...

Şansal Büyüka Hakan Şükür'e maçla, skorla ilgili yorumlarını soruyor.


Hakan Şükür, neyse ki, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşmesi hakkındaki fikirlerini soran gazetecilere söylediği gibi 'Ben bilmem büyüklerim bilir' demedi. Son derece kendinden emin bir şekilde, ilk yarı bitiminde

5 Ocak 2012 Perşembe

2011'de neler dedi

Hiç kimseyi dışlama hakkına sahip değiliz. Değil mi ki bu milletin evladıdır, değil mi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır bizim canımızdır, ciğerimizdir, her şeyimizdir.



Korkuların tamamı yersizdir, asılsızdır. Herkesin yaşam tarzı bizim teminatımız altındadır.


Bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek öldü. Kimliğini bilmiyorum.


Kız mıdır, kadın mıdır bilemem.


Bazı grupçuklar bizimle ilgili yaptıkları gösterilerde 'Mısır halkının